Mâncare cu cântec Vol.1
Imagini
Informații
Descriere
Ce face Transilvania să fie Transilvania?
Știai că prima hartă a unei părți din România a fost cea a Transilvaniei —“Chorographia Transylvaniae” publicată de Johannes Honterus în anul 1532, în Basel? Una dintre cele 6 regiuni în care era împărțită Transilvania de la acea vreme, mai exact în nordul orașului Sibiu, era numită “Weinland” (adică Țara Vinului).
ANDREI Luminea (manager restaurant Pasaj - Sibiu - și pasionat de gastronomie), DANIEL Duică (profesor la “Antique Vines Wine Academy”, USA) și ANDREI Marcovici (muzician profesionist și profu’ de tobe) au înființat “Asociația Weinland” a cărei misiune este de a promova vinurile, bucatele, muzica și obiceiurile din România, cu precădere din această regiune emblematică.
Invitat special la prima ediție a seriei de evenimente gastronomice “Mâncare cu cântec”: CĂLIN HAN — muzician pasionat de instrumentele de suflat. Sigur îl știți din proiectul său trupa HANU sau colaborarea cu trupa SUBCARPAȚI.
MENIU
Welcome drink
“Friza” alb din Fetească Regală (Carastelec)
Aperitiv rece
Spumant rose (Liliac) x
Pogăcele cu pastă de jumeri
Pogăcele cu brânză de burduf
Zacuscă
Salată de icre de păstrăv
Fasole bătută
Aperitiv cald (acest fel de mâncare va fi servit în tandem cu cele 2 vinuri, pentru a remarca diferențele):
Fetească Albă & Fetească Regală (Liliac) x
Păstrăv marinat cu legume
Fetească Neagră (Liliac) x
Sloi de oaie crocant cu spanac și ou românesc
Fel principal
Fetească Neagră - Stone wine (Balla Geza) x
Carne și cârnați (afumate) de la garniță, fasole cremoasă, creste de slănină și murături crocante
Desert
Rachiu de gutui (Pater) x
Papanași cu dulceață de gutui și smântână grasă de Torokoi
Locuri limitate.
Data evenimentului: vineri, 11 noiembrie 2022
PREȚ: 270 Lei/pers (include mâncare, wine pairing, muzică)
Rezervări: (0771) 559 063
La final de zi cu toții căutăm o masă, un om și-un pahar (…indiferent că-i cu vin, ori altceva) să simțim că “ne e acasă” și ne e bine.